Rob herpakt zich met knappe 6de plek in Hoogstraten

By @ 02/10/14 in Nieuws

robhoogstraten14groot

Rob Peeters is vandaag zesde geworden in de voorlaatste manche van de Superprestige. Op de site van de Veiling in Hoogstraten ploeterde onze kopman alsof zijn leven er van afhing. “De laatste loodjes beginnen wel te wegen”, klonk het achteraf.

Peeters nam in de modder van Hoogstraten de kopstart, met in zijn wiel onder meer Tom Meeusen en Corné van Kessel. De andere toppers zoals Sven Nys en Niels Albert volgden verderop. Maar in een loodzware wedstrijd als die in Hoogstraten (het parcours was uitgetekend op een drassige weide) komt iedereen na verloop van tijd op zijn plaats te zitten. En dat is voor Rob momenteel ergens tussen plaats vijf en acht.

De zilveren medaillewinnaar op het WK van een paar weken geleden duelleerde voor die plaatsen met onder meer Philipp Walsleben en Corné van Kessel. Na een uur zwoegen slaagde Rob er in deze twee achter zich te houden, maar het had bloed, zweet en tranen gekost. “Super, super lastig”, waren zijn eerste woorden voorbij de streep.

“Ene voet voor de andere zetten”

“Dit was inderdaad een uur lang bezig blijven. Er was geen honderd meter op de omloop dat een beetje bolde. Een van de zwaarste crossen van het voorbije seizoen”, ging hij voort. “Ik kwam echt wel een paar keer vast te zitten in het slijk, maar dan was het kwestie van de moed niet te laten zakken en door te bijten. Dat we veel moesten lopen? Het woord lopen is misplaatst, het was gewoon de ene voet voor de andere zetten… Niet evident, vooral ook omdat mijn bobijntje toch bijna af is. Het wordt mentaal nog zwaar, de komende twee weken.”

bron: www.vastgoedservice-goldenpalace.be


0 comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *