robschelde14

Rob 4de in de Scheldecross, 5de in Zilvermeercross na een emotionele namiddag

By @ 12/15/14 in Nieuws

Rob was zaterdag goed op dreef. Achter het tweetal Van der Poel – Sweeck, dat vrij vroeg in de wedstrijd wegfietste van de concurrentie, bikkelde Rob hard mee met de derde podiumplaats als inzet. “Ik maakte echter een foutje, waardoor ik Van Kessel moest laten rijden”, aldus Rob na afloop. “Dus moest ik de kloof weer dichten met Meeusen in het wiel. Die nam als ploegmaat van Van Kessel uiteraard niet over. Toch voelde ik mij de betere van de drie. Maar een ‘gerecupereerde’ Meeusen kwam opnieuw mee aansluiten. En als je met Tom de slotronde ingaat, weet je dat het moeilijk wordt. Zeker omdat ik in de zandstrook in de buurt van de materiaalpost nog eens een foutje maakte. Meeusen was gaan vliegen.”

Maar met zijn vierde plaats kon Rob best leven. “Dit is zeker een opsteker na moeilijke weken.”

Zondag was het dan tijd voor de Zilvermeercross in Mol. Heilige grond voor Rob.

Rob Peeters kleurde mee de koers en eindigde vijfde. De tweede topvijfpaats in evenveel dagen voor Rob, die duidelijk opnieuw het goede gevoel beet heeft. “In de benen wel, ja. Maar dit was voor mij een aartsmoeilijke dag”, klonk het met tranen in de ogen. “Eigenlijk was dit moeilijker dan de begrafenis van onze pa, anderhalve week geleden. Het Zilvermeer, dat staat symbool voor massa’s herinneringen aan onze pa. Ik ben dan ook blij dat ik het er zo goed heb van afgebracht. Er zat misschien nog meer in, maar een losgekomen wielklem in de voorlaatste ronde deed me even afhaken in de kopgroep. Dat ik uiteindelijk toch nog meedoe voor de derde plaats, doet goed.”


0 comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *